Indonezijski vrhovni sud naredio je obitelji preminulog diktatora Suharta da državi vrati 325 milijuna dolara koje je Suharto pronevjerio dok je bio na vlasti, objavili su lokalni mediji u utorak.

Sud je prihvatio žalbu državnog tužitelja koji je tražio da zaklada za školstvo što ju je osnovao Suharto s obitelji vrati novac kojim su se on i njegovi najbliži obogatili, prenosi portal Kompas.com.

 

  • Tužitelj kaže da je novac, namijenjen za školarine, preusmjeren u nekoliko privatnih tvrtki, uključujući banku, zrakoplovnu kompaniju u vlasništvu Suhartova sina i u izdavačku kuću kojoj je vlasnik bio njegov polubrat.

 

Suhartovu 32-godišnju vladavinu, koja je okončana masovnom pobunom 1998., obilježila je sveprisutna korupcija i nepotizam.

Njegova djeca bila su među najbogatijim ljudima u Indoneziji.

Bivši čelnik umro je 2008. u 86. godini.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.