Cijene motornih goriva od utorka bi mogle pasti – benzina za oko 6 lipa po litri, a dizela za oko 7 lipa, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva gospodarstva.

“Prema današnjim izračunima, od utorka će doći do pada cijena motornih goriva. Tako bi, prema izračunu Ministarstva gospodarstva, benzini mogli pojeftiniti oko 6 lipa po litri, dok bi dizelska goriva mogla pojeftiniti oko 7 lipa po litri”, kažu u Ministarstvu.

To je ponovno smanjenje cijena nakon što su prošli tjedan goriva, poslije sedam tjedana uzastopnog pada cijena, poskupjela i to benzini 29, a dizelska goriva za 34 lipe po litri.

Iz Ministarstva napominju kako je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno te kako nove cijene ovise prvenstveno o odluci trgovaca.

Također podsjećaju da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj na portalu i aplikaciji o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.