Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar u subotu je gostovao u emisiji RTL Danas, gdje je komentirao aktualne događaje u zemlji.

Umjesto spomen-ploče na privatnoj kući u Otočcu, ustaški zapovjednik Francetić dobio je misu zadušnicu, a organizatori prekršajne prijave i krim istragu. Šrtomar smatra da se današnji događaji iz Otočca moraju osuditi, te poručuje da takvim događajima ne smije biti mjesta u hrvatskoj javnosti. “Nadamo se da će i u Jasenovcu brzo skinuti jedan dio ploče”, rekao je Štromar.

Naglasio je da premijer Andrej Plenković nije ponudio datum kada će se ploča u Jasenovcu skinuti, a Štromar kaže da vjeruje premijeru jer je do sada bio iskren i odradio sve što su dogovorili. Dodao je da se trenutno rade analize za kurikularnu reformu, te kaže da će ministrica obrazovanja premijeru brzo predložiti daljnje akcije kako bi se reforma započela što prije i odradila što kvalitetnije.

“Ne možemo više čekati da naša djeca uče na isti način kao i zadnjih 30, 40 godina. Kaskamo za drugim državama, koje imaju osposobljenije ljude za tržište rada. Naša djeca će tek za 10, 15 godina biti spremna za to tržište rada ako sve odradimo kako smo planirali”, kazao je.

Komentirao je i današnje incidente u Savudrijskoj vali, kada je slovenska policija ušla na hrvatski teritorij. “Sigurno da joj treba poslati prosvjednu notu, jedva čekam sastanak našeg i slovenskog premijera. Siguran sam da ćemo brzo izgladiti te odnose”, poručio je Štromar.

Komentiraj