U napadu maskiranog muškarca naoružanog hladnim oružjem jedan je nastavnik ubijen, drugi je ranjen, a ranjena su i dva učenika u švedskoj školi u Trollhattanu, a napadača je pogodila policija, priopćila je policija u četvrtak.

“Četiri osobe prevezene su u bolnicu”, potvrđeno je iz mjesne bolnice u Trollhattanu.

“Napadaču je pružena pomoć zbog rana od metka. Druge osobe kojima je pružena pomoć u bolnici su. Neki od njih imaju ozbiljne rane  i trenutno su na operaciji. Jedna je osoba umrla na mjestu događaja”, rečeno je iz bolnice.

Incident se dogodio u školi Kronan u Trollhattanu, industrijskom gradu  s oko 50.000 stanovnika sjeverno od Gothenburga.

Policija je odgovorila na hitan poziv kojim je dojavljeno da je u prostorima škole viđen maskirani čovjek s mačem te da je jedna osoba ranjena blizu školske kafeterije.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
je francuski savjetnik za globalno liderstvo (global leadership fellow), trenutačno zaposlen u Svjetskom ekonomskom forumu. Diplomirao je na Kennedy School of Government na Harvardu. Radio je u financijskoj industriji, osobito u Londonu i New Yorku, gdje danas živi. On pruža pogled izvana na Hrvatsku i njenu ekonomiju.