12:24 O današnjim događajima u španskom, kratkim su se priopćenjem oglasili i iz Ministarstva obrane. Njihovo Vam priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U zagrebačkom naselju Špansko, u ulici Milana Rešetara, danas, 8. siječnja 2016. godine u jutarnjim satima (oko 7.30 sati) smrtno je stradao pripadnik Oružanih snaga RH, a u stanu su pronađene i dvije mrtve osobe.

Riječ je o 50-godišnjem pripadniku OS RH, voditelju Odsjeka u Logističkom operativnom središtu Zapovjedništva za potporu, koji je bio u sastavu Oružanih snaga RH od 1996. godine.

Po nalogu Državnog odvjetništva provode se izvidi, a državni odvjetnik ujedno je ovlašten za davanje izjava o ovom slučaju.”

11:48 Muškarac koji se u petak ujutro ubio suprugu i kćer, a potom se bacio sa zgrade u zagrebačkom naselju Špansko djelatna je vojna osoba, a prema medijskim tvrdnjama i od ranije je poznat po obiteljskom nasilju.

Pedesetogodišnji muškarac, inicijala Ž. K. skočio je u 7.30 sati sa zgrade u Španskom i umro od ozljeda na putu do bolnice, a u njegovu stanu nađeni su mrtvi 31-godišnja žena i četverogodišnje dijete, izvijestila je na mjestu događaja zagrebačka policija.

U stanu je ozlijeđena i 85-godišnja baka ubijene žene, kojoj je pomoć pružena u bolnici Sveti Duh, no o kakvim je ozljedama riječ još nije poznato.

Prema pisanju medija, Ž. K. je i od ranije poznat po obiteljskom nasilju, a navodno je nakon krvavog pohoda pokušao zapaliti stan. Suprugu i kćer navodno je ubio nožem i potom skočio sa zgrade.

11:40 Nečelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general Drago Lovrić gostovao je na HRT-u gdje je rekao kako je upoznat sa slučajem iz Španskog. “Upoznat sam sa slučajem, ali ne mogu ništa konkretno reći jer je istraga u tijeku”, kazao je Lovrić. Dodao je da je državni odvjetnik koji je na terenu i koji je dao nalog vojnoj policiji jedini ovlašten za davanje izjava.

10:24 Pedestogodišnji muškarac skočio je jutros u 7,30 sati sa zgrade u Španskom i umro od ozljeda na putu do bolnice, a u njegovu stanu nađeni se mrtvi žena i dijete te ozlijeđena starija osoba, izvijestila je na mjestu događaja zagrebačka policija.

Muškarac je u 7,30 sati u Ulici Milana Rešetara 44 počinio samoubojstvo skočivši sa četvrtog kata. U njegovu stanu pronađena su tijela žene (1984.) i dijeteta (2012.), te ozlijeđena starija osoba (1931.) koja je prevezena u bolnicu Sveti Duh. Muškarac koji je skočio sa zgrade je na putu prema bolnici preminuo u kolima Hitne pomoći, izjavila je novinarima voditeljica Službe za odnose s javnošću  Policijske uprave zagrebačke Mirela Ban.

10:10 Na mjesto događaja izašla je i vojna policija, a mediji neslužbeno doznaju kako je muškarac koji je počinio samoubojstvo bio vojni djelatnik, koji je skočio s četvrtog kata zgrade, a preminuo je u kolima Hitne pomoći.

N1 javlja kako je samoubojstvo počinio 50-godišnjak, a ubijene su 31-godišnjakinja i petogodišnje dijete. Ozlijeđena je i 83-godišnjakinja koja je prevezena u zagrebačku bolnicu Sveti duh.

09:41 Nepoznati muškarac počinio je samoubojstvo skočivši sa zgrade u zagrebačkom naselju Špansko, a u stanu su nađene dvije mrtve osobe, izvijestila je zagrebačka policija.

Samoubojstvo je počinio jutros u 8,30 sati “skakanjem s visine” u Ulici Milana Rešetara br. 44, a u stanu su pronađene još dvije mrtve osobe, navodi se u kratkom priopćenju zagrebačke Policijske uprave.

Komentiraj