Stranke Pametno i Građanska opcija grada Osijeka (GOGO) na predstojećim lokalnim izborima u Osijeku nastupit će u koaliciji, kandidat koalicije za gradonačelnika bit će predsjednik stranke GOGO i osječki gradski vijećnik Miroslav Vanek, a kandidatkinje za zamjenice Jesenka Ricl (Pametno) i Tea Mirošević-Zubonja (GOGO), izvijestili su u nedjelju u Osijeku predstavnici tih stranaka.

Na konferenciji za novinare Vanek je kazao kako njihov zajednički projekt nosi naziv “Misija Osijek”, što je, kako tvrdi, “reakcija na nemoguću misiju, u kojoj su uspjele sve dosadašnje gradske vlasti, da pretvore lijepi grad u palanku, koju danas sažaljeva cijela Hrvatska”.

Nama ne treba sažaljenje, Osječani su više puta dokazali da su sposobni, pametni i kreativni, da najbolje znaju što je dobro za Osijek, i samo trebaju uzeti stvari u svoje ruke, poručio je Vanek.

Ocijenio je kako je glas ovoj koaliciji glas za stvarnu promjenu u tom gradu te pozvao građane da ne propuste još jednu priliku, jer “Osijek više nema pravo na grešku”.

Predsjednik osječkog ogranka stranke Pametno Vanja Bunjevac podsjetio je da ova stranka promovira koncept modernih, održivih, ekološko i društveno osviještenih gradova te da ove vrijednosti, za koje se zauzima na nacionalnoj razini, želi promovirati i u lokalnoj zajednici.

“Političke strukture, koje su vodile grad Osijek, već dugi niz godina nemaju nikakve programe i ideje razvoja grada. Vrijeme je da osječka politika napravi prekokret i prestane živjeti u prošlosti, jer želimo Osijek kao grad budućnosti, iz kojeg mladi neće odlaziti, već će dolaziti živjeti i raditi”, istaknuo je Bunjevac.

Komentiraj