Prema posljednjoj anketi Ipsosa stranka Pametno postala je šesta politička opcija u Hrvatskoj, uz bok Milanu Bandiću, a ispred HSP-a AS, HSS-a, IDS-a, HNS-a… Predsjednica stranke Marijana Puljak u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kazala je kako su rezultati posljednje ankete iznenadili i njih same.

“Vjerujem da smo sada izišli van lokalne priče. Zadnje smo vrijeme dosta aktivni na nacionalnim temama i sve nas više ljudi prepoznaje”, rekla je Puljak. Upitana o navijačkom nasilju, Puljak je rekla kako ju je najviše iznenadilo da je predsjednica, nakon duge šutnje o stanju u državi, sazvala hitnu sjednicu Vlade zbog huligana. “Naravno da ne podržavamo nikakvo nasilje, ali smo se upitali kakva je njezina vjerodostojnost s obzirom da slavi rođendane i druži se s raznim huliganima, pa traži da se riješe stvari u sportu, a one se mogu zapravo riješiti dosljednom primjenom Zakona o sportu, a ne njegovim ukidanjem, što tehnički ministar Predrag Šustar najavljuje”, dodala je.

Poručila je i kako se odluka da ne izađu s Mostom na izbore pokazala pravom. Odluku o političkom angažmanu, kaže, Boris Jokić donijeti će sam. “Mislim da danas nema stranke u Hrvatskoj koja ne bi željela da joj se pridruži Boris Jokić. Mi smo jedina politička opcija koja je autentična u podršci svemu onome što je Jokić radio”, zaključila je.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.