Predsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina u nedjelju je pozvao delegate da na skoroj stranačkoj konvenciji izborom Glavnog odbora i Predsjedništva SDP-a doprinesu promjenama u stranci, ocijenivši da bi kohabitacija tih tijela i predsjednika doprinijela njezinoj demokratizaciji.

„Mislim da je kohabitacija organa SDP-a i predsjednika SDP-a jamac demokratizacije i decentralizacije stranke i doprinijela bi zajedništvu u stranci,“ rekao je Komadina na konferenciji za novinare. „Nije dobro da vodstvo reciklira samo sebe“, rekao je i poručio kako je važno da delegati, koji su također kandidati, u subotu na konvenciji izaberu sebe u vodstvo SDP-a i tako doprinesu demokratizaciji stranke.

“Nove prilike tako brzo neće biti“, rekao je i pozvao delegate da „ne stave sva jaja u istu košaru“. „Osobno smatram da ako se SDP ne promijeni, može biti zamijenjen,“ rekao je Komadina.

Kazao je da se ne misli baviti prognozama u vezi s time tko će ući u Predsjedništvo stranke, ali da je „siguran da ne treba potcjenjivati delegate SDP-a, njih 2400.“

Na upit kako komentira to što je Milanović danas s delegatima u Splitu, a jučer u Osijeku i zašto se sastaje s delegatima, Komadina je odgovorio: “Vi ste postavili pitanje koje ću ja ponoviti: zašto se kolega Milanović sastaje s delegatima prije konvencije SDP-a u subotu? Je li to doprinos demokratizaciji stranke, prosudite sami.“

Dodao je da mu je kao bivšem kandidatu za predsjednika stranke ukinuta baza za dostup članovima, tako da im nije mogao slati SMS-ove niti mailove.

Na upit o njegovoj kandidaturi za Predsjedništvo, odgovorio je da su rokovi prošli, „jedino neki kandidati mogu povući svoju kandidaturu, što je očito da se sada radi“. To tada očito je bio izraz želje, a ovo sada dalje je očito izraz inženjeringa, kazao je.

Na pitanje o povlačenju Rajka Ostojića i je li došlo do sukoba među njima, Komadina je rekao da nije, da je Ostojić bio šef negova izbornog stožera, da smatra da treba dijeliti sudbinu sa svojim kandidatom i da se u tom kontekstu zahvalio na kandidaturi.

Komentiraj

FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.