Radnike Metalinga, sisačkog poduzeća za proizvodnju i montažu metalnih konstrukcija, koji se nalaze u štrajku, posjetio je sisački dogradonačelnik Marko Krička.

Budući da su štrajkaši kao jedan od razloga za štrjk spomenuli i navodni dug Grada Siska za obavljene radove, zbog čega nisu dobili dvije plaće, Krička se posebno osvrnuo na takve tvrdnje uprave, ističući da Grad nije dužan Metalingu.

 

  • Dogradonačelnik Krička se zauzeo da se štrajkašima u krug tvrtke organizira dovoz gableca.

 

“Žao mi je što sam se našao u situaciji da moram osobno doći pred radnike, ali morao sam doći i reći istinu da Grad Sisak nije dužan Metalingu nikakve novce. Štoviše, sve obaveze plaćamo redovno pa i sve buduće fakture koje dobijemo od Metalinga Grad će plaćati na vrijeme. Žao mi je što se pojavila informacija prema radnicima od strane direktora da njihove plaće nisu isplaćene zbog dugovanja Grada Siska. To nije istina. Nećemo dopustiti da Grad Sisak bude dužan bilo kojoj sisačkoj firmi i da budu upitne plaće. Na kraju krajeva i ja sam dijete Željezarca i ne želim dopustiti da ovi radnici dožive sudbinu moga oca koji je ostao bez posla”, rekao je Krička.

Sindikalni povjerenici su upozorili dogradonačelnika na sumnjive odnose pri preuzimanja poslova. Kažu kako se kao izvođač radova često pojavljivala i njihova tvrtka – kćer Metaling – Inženjering, koju je osnovala uprava, a Metaling je u tom slučaju bio podizvođač. Također tvrde kako im nisu poznati tijekovi novca te kako se moglo dogoditi da pri punoj zaposlenosti nema novca za plaće.

Dogradonačelnik Krička se zauzeo da se štrajkašima u krug tvrtke organizira dovoz gableca.

Komentiraj

FOTO: Nikola Cutuk/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.