Münchenska je policija noćas evakuirala dvije željezničke postaje, nakon što su primili informacije jedne obavještajne agencije o terorističkom napadu, javljaju svjetske agencije. Lokalni mediji javljaju kako je dojava došla od francuskih vlasti.

Tijekom noći vlakovima nije bilo dozvoljeno da se približe evakuiranim postajama, a nakon što su bile evakuirane oko njih je postavljen kordon, a teško naoružana policija blokirala je ulaze.

Vlasti su dobile informacije o bombašima samoubojicama Islamske države, koji bi mogli napasti centralnu postaju Pasing, objavio je bavarski ministar unutarnjih poslova. Sumnjalo se da napade sprema između pet i sedam militanata Islamske države. Obje su postaje ponovno otvorene, objavila je njemačka policija na Twitteru.

U bavarskom glavnom gradu bilo je mobilizirano otprilike 550 policajaca. Gradska policija pozvala je pojačanja iz južne Bavarije, a specijalci su već patrolirali ulicama Münchena.

“Sretan sam što se dosada ništa nije dogodilo, a nadam se da će tako i ostati”, rekao je Joachim Herrmann. “Naš općeniti pristup je da nećemo dozvoliti teroristima da diktiraju kako živimo naše živote”, rekao je ranije na konferenciji za novinare.

Cijela je Europa bila na visokom stupnju opreza zbog najava o terorističkim napadima tijekom novogodišnje noći.

Komentiraj

FOTO:EPA/SVEN HOPPE
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.