Italija je pojačala sigurnost oko povijesnih znamenitosti u Rimu, Vatikanu i Milanu nakon upozorenja FBI-ja o mogućim džihadističkim napadima.

Trg svetog Petra, milanska katedrala i slavna opera Scala nalaze se među mogućim metama napada, po popisu koji je FBI dostavio talijanskim vlastima. Talijanski mediji pišu i da je FBI javio imena petorice potencijalno opasnih pojedinaca koji prebivaju u Italiji.
Te informacije, međutim, ne sadrže pojedinosti o mogućim napadima, dodaju mediji.
U Italiji je pojačana sigurnost poslije napada u Parizu, a Vatikan i Rim se posebno smatraju primamljivim metama džihadistima.

Propaganda Islamske države već je prijetila Svetoj Stolici, ali talijanske sigurnosne službe tvrde da nisu pronašle nikakav dokaz o postojanju vjerodostojna plana napada na talijanski glavni grad ili Vatikan.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.