Gotovo 40 ljudi poginulo je u napadu militanata Boko Harama, na sjeveroistoku Nigerije, koji su upali u dva sela i poubijali ljude u njihovim kućama, kazali su u srijedu očevici.

Napadači Boko Harama, pristigli na motorima i u automobilima, napali su dva sela u državi Borno u ponedjeljak kasno navečer pucajući na stanovnike i potom pljačkajući trgovine.

“Nasumice su pucali i tada su počeli krasti po trgovinama i paliti kuće”, rekao je jedan očevidac.

U zadnjih nekoliko tjedana na sjeveroistoku Nigerije poginulo je više od stotinu ljudi, većinom u glavnom gradu te regije Maiduguriju, koji je zapovjedni centar vladinih snaga u borbi protiv Boko Harama.

[quote_box_center]

  • Napali su dva sela u državi Borno u ponedjeljak kasno navečer pucajući na stanovnike i potom pljačkajući trgovine.

[/quote_box_center]

Novi predsjednik najmnogoljudnije afričke države i najvećeg gospodarstva Muhammadu Buhari, proglasio je, nakon inauguracije na dužnost predsjednika u svibnju, Maiduguri zapovjednim centrom za vojnu kampanju protiv Boko Harama. također se sastao s predsjednicima susjednih zemalja kako bi uspostavili zajedničke snage u borbi protiv pobunjenika.

Boko Haram nadzirao je početkom godine teritorij veličine Belgije na sjeveroistoku Nigerije, ali je većinu izgubio u borbi s nigerijskom vojskom, kojoj pomažu snage iz Čada, Nigera i Kameruna.

Komentiraj

FOTO:FaH
PIŠE:D.J. / Hina
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.