TAJNA ANALIZA i izvješće Državne revizije pokazuju da je HANDA za osiguranje zaliha naftnih derivata ugovor sklopljen s tvrtkom Vitol 2013. aneksima produljivala do 2016. i plaćala tikete po dvostruko većim cijenama

Nacional je dobio na uvid presliku dokumentacije, analiza i izračuna koji bude sumnju u to da je Hrvatska agencija za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata (HANDA) od 2012. do 2016. potencijalno oštetila državni proračun za iznos koji se procjenjuje na maksimalno čak 280 milijuna kuna, odnosno oko 70 milijuna kuna godišnje ili oko 5,9 milijuna kuna mjesečno.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakJoš gori na tri mjesta na širem splitskom području
Sljedeći članakSAD, VELIKA BRITANIJA I KUVAJT ‘Treba što prije okončati spor oko Katara’
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.