Načelnik Primoštena Stipe Petrina, budući saborski zastupnik MOST-a, rekao je u razgovoru za Tris kako će otići iz stranke ako se MOST prikloni HDZ-u. “Tomislav Karamarko je za mene oličenje zla u Hrvatskoj. S njim ni pod koju cijenu ne bi mogao surađivati. Ukoliko bi se to dogodilo, trenutno bih istupio iz Mosta. Ali, ne samo ja. Bilo bi nas bar pet”, rekao je Petrina.

Naglasio je kako je MOST nezavisnih lista jedini pobjednik i najveće čudo ovih parlamentarnih izbora. Ističe kako su izborni rezultati odraz zasićenja građana političkim strankama koje su se isprostituirale kroz ‘trgovački biznis’.

Petrina opisuje nekoliko ‘izlaznih’ opcija za nastavak. Prva je suradnja MOST-a s HDZ-om. “U tom slučaju bilo bi bolje da MOST nikada nije ni postojao”, objašnjava. I koaliranje s SDP-om naziva jednako ubitačnim zbog jnihove “egzemplarne lijenosti i bahatosti, zbog prevare birača”. Treća je opcija velika koalicija HDZ-a i SDP-a kada bi, vjeruje Petrina, sve maske konačno pale. Izvanredne izbore, također jedna od opcija, misli Petrina, ni lijevi ni desni blok neće dozvoliti.

“Božo je sklon razgovarati. S kime, molim vas? Sa zločincima i varalicama! U svakom slučaju, naše priklanjanje jednima ili drugima bilo bi dno dna”, zaključuje Petrina.

Komentiraj