U Hrvatskoj će danas prevladavati umjereno i pretežno oblačno, vjetrovito i razmjerno svježe vrijeme. Povremeno će padati kiša, osobito u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj te u Dalmaciji gdje može biti pljuskova i grmljavine, javlja DHMZ.

Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura, osobito podno Velebita. Najviša temperatura od 18 do 23, u gorju mjestimice i malo niža, a na Jadranu između 23 i 28 °C.

Meteoalarm je za cijelu hrvatsku obalu za petak izdao upozorenja žute, narančaste i crvene boje. Crveni alarm izdan je za područja Kvarnera i Velebita zbog olujne vire, čiji udari mogu doseći i 165 km/h. Regije Gospića, Knina i Splita pod žutim su upozorenjem zbog vjetra, a za riječko područje izdan je narančasti alarm. Dubrovačko područje očekuje jaka bura s olujnim udarima, obilna kiša i izraženi grmljavinski pljuskovi.

meteoalarm

U subotu će na Jadranu biti promjenjivo, a u unutrašnjosti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će padati kiša, poglavito u gorskoj i istočnoj Hrvatskoj gdje mjestimice može biti i obilnije oborine.

Nastavit će se vjetrovito vrijeme uz umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerenu i jaku, na sjevernom dijelu još i olujnu buru, na srednjem ijužnom od sredine dana sjeverac i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 16 do 21 °C. Najviša dnevna između 13 i 18, na Jadranu od 21 do 26 °C.

Komentiraj

FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.