STIER ŽALI ZBOG RASKIDA KOALICIJE S MOSTOM ‘Novi izbori su najpoštenije rješenje’

0
1
epa05932519 Davor Ivo Stier, Croatia's Minister of Foreign Affairs, at the Informal Meeting of EU Foreign Affairs Ministers (Gymnich) at the Grandmaster's Palace in Valletta, Malta, 28 April 2017. The two-days informal meeting of EU Ministers of Foreign Affairs is held to discuss current international developments among themselves and will later continue when EU Foreign Ministers from candidate countries will join their EU counterparts to discuss issues of common concern, the Malta EU 2017 presidency said in a media release. EPA/DOMENIC AQUILINA

Ministar vanjskih poslova i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier izrazio je u utorak žaljenje zbog raskida koalicije s Mostom te dodao da se on u stranci zauzimao za nove izbore nakon što je ta suradnja okončana.

“Ja sam gradio koaliciju između HDZ-a i Mosta i meni je doista žao što ona nije uspjela. Imali smo  raspravu i na predsjedništvu HDZ-a i naravno kao i u svakoj demokatskoj stranci postoji pluralnost različitih viđenja. Ja sam iznio svoje viđenje i smatram da bi u takvoj situaciji najpoštenije bilo ići na nove izbore”, rekao je Stier, koji je u utorak sudjelovao na ministarskom sastanku EU-a u Bruxellesu.

Stier je dodao kako su se u nastaloj situaciji “morali uzeti u obzir i ona razmatranja koja se naglašavala da je Hrvatska i 2015. i 2016. imale izbore te se stoga napravio kompromisni zaključak da se prvo pokuša vidjeti može li se imati nova većina u Saboru, ali i spremnst HDZ-a da ide na izbore”.

Stier je prvi put komentirao nastalu situaciju nakon raskida koalicije HDZ-a i Mosta.

Istaknuo je da je sada prioritet lokalni zbori, na kojima očekuje dobar rezultat svoje stranke.

Komentiraj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here