U zračnim napadima međunarodne koalicije predvođene SAD-om u Iraku i Siriji proteklog je mjeseca ubijeno deset zapovjednika Islamske države, objavio je u utorak glasnogovornik američke vojske, prenose svjetske agencije.

Neki od ubijenih islamista bili su povezani s terorističkim napadima na Pariz prošlog mjeseca, a vjeruje se da su planirali napade na ostale mete na Zapadu, rekao je Steve Warren. Dodao je kako je među ubijenima Charaffe al-Mouadan, koji je bio direktno povezan s ‘mastermindom’ pariških napada Abdelhamidom Abaaoudom. Mouadan je ubijen 24. prosinca. Još jedan muškarac koji se povezivao s pariškim napadima, Abdul Qader Hakim, ubijen je dva dana kasnije u Mosulu.

“U posljednjih mjesec dana ubili smo deset zapovjednika ISIL-a u ciljanim zračnim napadima. Neki od njih povezani su s pariškim napadima, a drugi su planirali daljnje napade na Zapad”, kazao je Warren.

Koalicija predvođena SAD-om zračne napade u Iraku i Siriji provodi više od godinu dana. Rusija se nedavno priključila napadima protiv protivnika sirijske vlade, među kojima je i Islamska država.

Komentiraj