Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za ubojstvo protiv Ozrena Kokića iz Jelse na Hvaru. Terete ga da je ubio starijeg brata Grozdana, i to tako da ga je umlatio nogama.

Sukob se zbio 10. lipnja u dvorištu kuće Kokića. Grozdan je macom krenuo na Ozrena. Razbio mu je biciklu, a i njega je ozlijedio. Slomio mu je palac, a kada je zamahnuo da ga još jednom udario, izgubio je ravnotežu, pao na glavu i izgubio svijest.

Ozren Kokić tada ga je, navodi se u optužnici, izudarao nogama po stomaku. Premda je prebačen u splitski KBC, nije mu bilo spasa. Ozljedama je 67-godišnji Grozdan Kokić podlegao nakon tjedan dana.

Upravo na dan bratove smrti, dakle, tjedan dana nakon nesretnog događaja, policija je privela Ozrena Kokića. Isprva se, naime, mislilo da je riječ o nesretnom slučaju. Tek naknadno javio se svjedok očevidac. U međuvremenu se pojavio još jedan svjedok.

Kokić je pritvoren nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu, a nakon podizanja optužnice zatraženo je da mu se pritvor produži kako ne bi utjecao na svjedoke.

Komentiraj