Na gradskom deponiju otpada Dolci u Starom Gradu u petak i subotu pronađeni su mrtvački sanduci u kojima su bili ostaci ljudskih tijela i kosturi, javlja Slobodna Dalmacija.

Muhamed Ibeljić, čuvar deponija i upravitelj radnih strojeva, rekao je kako je netko sanduke ostavio izvan njegovog radnog vremena. Policija je u petak oko 15 sati dobila anonimnu dojavu kako se na smetlištu nalaze raspadnuti lijesovi s posmrtnim ostacima.

U subotu ujutro obavljen je očevid, te su djelatnici Pogrebnog poduzeća iz Splita te ostatke prevezli na Odjel patologije KB Split. Policija je o događaju također izvjestila inspektora za zaštitu okoliša, kao i državno odvjetništvo, a sada se obavljaju potrebni izvidi, te druge mjere i radnje da bi se slučaj u potpunosti razjasnilo.

Prema neslužbenim informacijama, jedna Hvaranka angažirala je osobe da joj očiste grobnicu. No očito se tijekom “čišćenja” naišlo na nekoliko prepreka a jedna od njih je bila i ta što su sanduci s kostima bilo u vrlo lošem stanju, piše Slobodna Dalmacija.

Komentiraj