Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke Kristjan Staničić, koji nije prošao u drugi krug izbora, čestitao je na današnjoj konferenciji za novinare kandidatima koji će se natjecati za tu dužnost u drugome krugu – nazavisnom kandidatu Hrvoju Buriću i Vojku Obersnelu (SDP) te je pritom istaknuo kako želi da pobijedi bolji.

Na pitanje hoće li HDZ dati službenu potporu Hrvoju Buriću u drugom krugu s obzirom na to da je nekad bio član te stranke, Staničić je odgovorio kako će o tome odlučiti tijela stranke te da Obersnelu sigurno neće dati potporu.

Istaknuo je uspjeh HDZ-ove liste za riječko Gradsko vijeće, koja je osvojila 1500 glasova birača više nego na proteklim lokalnim izborima te dva vijećnička mjesta više nego što je imala na kraju proteklog mandata. “Radit ćemo u Gradskom vijeću na dobrobit svih građana, upozoravati na negativnosti, a podržavati ono što je dobro”, rekao je.

SDP više nije najjača politička opcija u Rijeci jer je osvojio jednak broj vijećničkih mjesta kao HDZ, a to je navještaj promjena i novog odnosa snaga, rekao je Staničić. “To je i dokaz da trgovačka koalicija SDP-a, PGS-a i ostalih stranaka nije uspjela ostvariti većinu u Gradskom vijeću”, ocijenio je i dodao kako su o suradnji u riječkome Gradskom vijeću spremni razgovarati sa svim političkim opcijama koje žele promjenu.

Na pitanje kako to da je Burić ostvario bolji rezultat od njega na izborima za dužnost gradonačelnika, Staničić je odgovorio da je Burić duže od njega bio u HDZ-u te da je desetak godina imao prigodu koristiti se Gradskom vijećnicom kao pozornicom s koje se politički profilirao.

Komentiraj