Vlasti japanskoga grada Joso, koji je u četvrtak pogodila poplava s bujicama, pronašle su 15 osoba žive i zdrave, a bile su proglašene nestalima, čime je broj žrtava smanjen na sedam.

Obilazeći kuće i skloništa sigurnosne snage grada od 65.000 stanovnika pronašle su 15 osoba o kojima nekoliko dana nije bilo vijesti.

Time je ukupno sedam žrtava poplava koje su “pomele” kuće u naletu vode, dok su ostale kuće stradale u odronima zemljišta na nekoliko lokacija na sjeveroistoku Japana.

Nekoliko tajfuna pokrenulo je obilne padaline s bujicama, najteže u zadnjih nekoliko desetljeća.

Toru Takasugi, gradonačelnik grada Jose, u zoni koja je bila najteže pogođena, javno se ispričao krajem tjedna jer nije naredio evakuaciju stanovnika prije izlijevanja rijeke Kinugawa u četvrtak.

Oko 12.000 stanovnika bilo je pogođeno poplavama u zoni od oko 40 kilometara četvornih, prema službenim podacima. Stotinjak tisuća stanovnika sjeveroistoka Japana primilo je prošli tjedan naredbu da napusti domove zbog kiša pokrenutih tajfunima.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.