Kolona, koja je ka Srebrenici prevozila posmrtne ostatke 136 Bošnjaka ubijenih u genocidu 1995. godine, napadnuta je u četvrtak dok je prolazila cestom u istočnoj Bosni, potvrđeno je u četvrtak iz policijskih izvora.

Glasnogovornica Centra službi sigurnosti u Istočnom Sarajevu Danka Tešić izjavila je kako je nešto prije 14 sati jedan muškarac prišao kamionu na kojemu su posmrtni ostaci ubijenih Srebreničana i pritom je uz psovke udarao po vozilu.

Incident se dogodio na cesti između mjesta Han Pijesak i Vlasenica, a policija je intervenirala te je uhitila napadača.

Utvrđeno je kako je riječ o muškarcu nastanjenom u Han Pijesku, a Tešić je najavila kako će protiv njega biti podnesena kaznena prijava.

Posmrtni ostaci ubijenih Srebreničana na putu su ka Srebrenici kako bi tamo bili pokopani 11. srpnja na dan kada se obilježava dvadeseta obljetnica genocida što su ga počinile vojska i policija bosanskih Srba.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.