Nevladina organizacija Liječnici bez granica (MSF) priopćila je da je izbezumljeno osoblje zvalo telefonom stožer NATO saveza u Kabulu i vojne dužnosnike u Washingtonu dok su bombe gotovo sat vremena zasipavale njihovu bolnicu u Kunduzu tijekom zračnog napada u kojem je poginulo najmanje 16 osoba, zbog kojeg je zapovjednik američkih snaga u Afganistanu general John Campbell uputio ispriku predsjedniku Ašrafu Ganiju.

Prva bomba pala je u 2.10 ujutro, a osoblje MSF-a nazvalo je stožer NATO-a u Kabulu u 2.19, a vojne dužnosnike u Washingtonu nekoliko minuta poslije, no bombardiranje se nastavilo do 3.13, rekao je neimenovani dužnosnik MSF-a.

U priopćenju iz Ganijevog ureda stoji da je general Campbell afganistanskom predsjedniku iznio pojedinosti napada i ispričao mu se. Iz međunarodne vojne koalicije zasad nisu potvrdili da je Campbell nazvao Ganija.

Prema posljednjim podacima poginulo je najmanje devet zaposlenika MSF-a, četiri odrasla pacijenta i troje djece, objavila je organizacija.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakNovi Audi A5 stiže 2016.
Sljedeći članakKoji internet preglednici su najpopularniji?
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.