Austrijski skijaš Hannes Reichelt bio je najbrži na prvom treningu spusta održanom u četvrtak u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, iako je bio jedan od onih koji su prije samo pet dana završili u zaštitnoj mreži na spustu u Kitzbuehelu.

No, za razliku od Norvežanina Aksela Lunda Svindala i sunarodnjaka Georga Streitbergera, koji su zbog puknuća prednjih križnih ligamenata morali na operaciju i završili sezonu, Reichelt je prošao bez težih ozljeda i na stazi Kandahar ostvario najbolje vrijeme prvog službenog treninga (1:57.06).

Drugo vrijeme zabilježio je Norvežanin Kjetil Jansrud (1:57.66), a treći je bio još jedan ‘leteći viking’ Alexander Aamodt Kilde (1:57.73).

Jedini hrvatski predstavnik na utrci bio je Natko Zrnčić-Dim, koji je za Reicheltom zaostao gotovo tri sekunde (2.71) te osvojio 40. mjesto.

U petak je na rasporedu drugi službeni trening, a spustaška utrka za Svjetski kup bit će održana u subotu (11.30 sati). U nedjelju je na programu natjecanje najboljih svjetskih skijaša u veleslalomu.

Komentiraj