Trener Liverpoola Jürgen Klopp u subotu protiv Chelsea ‘lovi’ svoju prvu prvenstvenu pobjedu. Za portugalskog trenera na klupi ‘Bluesa’ Josea Mourinha rekao je da ‘može biti dobar momak’, sve dok nisi sudac ili novinar.

Mourinho je već dvaput ove sezone kažnjavan zbog kritiziranja sudaca, ali Klopp kaže da taj javni nastuo uopće ne ocrtava kakav Mourinho zapravo jest. “Potpuno poštujem njegov rad. Ako niste novinar ili sudac, on je potpuno dobar lik. Ja nisam ni jedno ni drugo, pa lijepo razgovaramo”.

48-godišnji Klopp povezao se s Mourinhom kada su se susreli četiri puta u sezoni 2012/2013. s Borussijom Dortmund, odnosno Real Madridom. U grupnoj fazi Lige prvaka Dortmund je upisao jednu pobjedu i remi, dok su u polufinalu izbacili Real sa ukupno 4:3.

“Volim upoznavati nove ljude, tijekom tih utakmica bio je pun poštovanja. On je emocionalan lik, i ka sam, ali imali smo dovoljno poštovanja jedno prema drugom da nakon posljednjeg sučevog zvižduka nastavimo kao da se ništa nije dogodilo”, objašnjava.

I Mourinho je u petak na konferenciji otkrio kako s Nijemcem ima dobar odnos. “Liverpool je dobra momčad. Imali su dobrog menadžera, a sada imaju dobrog novog menadžera. Jürgen mu nije bliski prijatelj jer nogomet ne dopušta takve stvari, ali stvarno mi se sviđa i imamo dobar odnos. Njegov rad i rezultati govore o kakvom se treneru radi. Smatram ga jednim od najboljih trenera u Europi”, kazao je Portugalac.

“Chelsea je velik klub, baš kao Liverpool i Manchester United. Prošle sezone Liverpool nije osvojio apsolutno ništa, nije se kvalificirao ni u Ligu prvaka, pa je svjedeno i dalje veliki klub. Takav je nogomet”, objasnio je Mourinho stanje u Chelseaju ove sezone. Aktualni prvaci nalaze se na 15. mjestu Premiershipa nakon deset kola.

Sutrašnju utakmicu Mourinho ne smatra kao onom koju mora pobijediti ‘pod mus’ jer, kaže – u njegovoj karijeri svaka je utakmica ta koju mora pobijediti.

Komentiraj