Petogodišnji se dječak utopio nakon što se čamac u kojem su bili migranti prevrnuo u blizini grčkog otoka Lesbosa, rekao je glasnogovornik grčke obalne straže u subotu, dok je ukupno u subotu na Sredozemlju spašeno više od 2.200 izbjeglica.

Obalna straža spasila je ostalih 12 migranata koji su bili u čamcu, ali se 13 njih i dalje smatra nestalima. “Njih i dalje tražimo”, rekao je glasnogovornik.

Ukupno je u subotu na Sredozemlju spašen 2.281 migrant u osam različitih operacija spašavanja, objavila je talijanska obalna straža, dodajući da je još desetak operacija spašavanja u tijeku.

Osam operacija, uključujući onu Liječnika bez granica, čiji je brod pomogao u spašavanju više od 750 ljudi u tri brodice, izvedeno je manje od 40 nautičkih milja od Libije, a i one koje su u tijeku odvijaju se u tom području.

Komentiraj

FOTO:epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.