– Četrnaestero migranata iz Sirije, Irana i Iraka, među kojima troje djece i petnaestomjesečna beba, pronađeni su u petak ujutro živi u kamionu hladnjači koji je sa sjevera Francuske išao u Calais, doznaje se od policije u Pas-de-Calaisu.

“Petorica muškaraca, pet žena, troje djece od 7 do 10 godina i petnaestomjesečna beba” bili su u tom kamionu registriranom u Poljskoj, koji je policija zaustavila u petak rano ujutro, rekao je glasnogovornik policije za AFP.

Migranti, koji su se lakše otrovali ugljikovim monoksidom, prevezeni su u obližnje bolnice radi pregleda, dodao je glasnogovornik. Svi su izvan životne opasnosti.

Luka u Calaisu i tunel ispod La Manchea prilika su za ilegalan ulazak u Englesku. Oko 6000 migranata živi trenutačno u nesigurnim uvjetima u improviziranom naselju nazvanom Džungla, istočno od Calaisa, u nadi da će se probiti do Engleske.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.