Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u četvrtak da Imunološki zavod neće ići u stečaj.

“Imunološki sigurno neće ići u stečaj. Imunološki ćemo mi spasiti, kao i gospodarstvo Hrvatske koje su drugi uništili”, rekao je Vrdoljak novinarima nakon sjednice Vlade.

Novinare je zanimalo je li Imunološki dobio još dva mjeseca vremena za rješavanje svoje situacije s obzirom da Vlada, amandmanom na Konačni prijedlog stečajnog zakona koji je sa sjednice uputila u Sabor, predlaže odgodu stupanja na snagu Stečajnog zakona s 1. srpnja na 1. rujna.

Sabor bi o tom zakonu trebao glasovati u petak.

[quote_box_center]

  • “Imunološki sigurno neće ići u stečaj. Imunološki ćemo mi spasiti, kao i gospodarstvo Hrvatske koje su drugi uništili”, rekao je Vrdoljak novinarima nakon sjednice Vlade.
  • Milanović je pak u srijedu izjavio kako Vlada gotovo svakodnevno radi na pronalaženju rješenja za Imunološki zavod.

[/quote_box_center]

 

Sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN) ponovno je u četvrtak uputio pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem traži žurno rješavanje problema Imunološkog zavoda, ističući da je Zavod još uvijek u većinskom vlasništvu države, a radnici su na rubu egzistencije.

“Zbog vaše inercije Imunološki zavod odlazi 1. srpnja u stečaj radi neisplate tri plaće”, optužuju sindikalci premijera i zahtijevaju od njega da naloži Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom da se do kraja mjeseca radnicima isplate zaostale plaće, kako bi Imunološki izbjegao stečaj.

Milanović je pak u srijedu izjavio kako Vlada gotovo svakodnevno radi na pronalaženju rješenja za Imunološki zavod.

“Tamo su neki materijali, neke supstance, o kojima država treba voditi računa i vjerujte mi da nema, možda ne dana, ali nema tjedna da o tome nemamo nekoliko razgovora i da ne tražimo rješenje. Naslijedili smo stanje u Imunološkom zavodu, koji je godinama bio razbijan i zanemarivan. Znam da se od nas očekuje da napravimo ono što je nekad bilo. Bit će teško, ali nastojimo”, rekao je Milanović.

Komentiraj