Hrvatska atletičarka Sandra Perković plasirala se u ponedjeljak u finale diska na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu, bacivši ga u kvalifikacijama  64,51 m.

Perković je imala drugi najbolji hitac u obje skupine, a dalje je od nje u kvalifikacijama bacila samo Kubanka Dania Caballero 65,15m. Naša je atletičarka u prvom hicu disk bacila 58,95m, ali je onda drugim bacanjem osigurala finale. Osobni rekord Sandre Perković iznosi 71,08 m.

Finale je na rasporedu u utorak u 13,00 sati, a osim Perković i Caballero nastup u završnici su osigurale još jedna Kubanka Yaime Perez, Njemice Nadine Mueller, Julia Fischer i Shanice Craft, Amerikanke Gia Lewis Smallwood i Whitney Ashley, , Francuskinja Melina Robert-Michon, Australka Dani Samuels, Kineskinja Xinyue Su, te Ukrajinka Natalia Semenova.

Komentiraj

FOTO:Tino Juric/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.