Rukometaši Norveške prvi su četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva u Francuskoj, oni su u dvoboju osmine finala u Albertvilleu svladali Makedoniju sa 34-24 (12-10).

Makedonci su držali rezultatski priključak samo tijekom prvog poluvremena, ali već početkom nastavka Norvežani su se odvojili na pet razlike da bi do kraja dvoboja stigli i do dvoznamenkaste prednosti.

Po šest golova za Norvešku postigli su Magnus Jondal i Eivind Tangen, po pet su dodali Sander Sagosen, Bjarte Myrhol i Kristian Bjornsen, dok su u sastavu Makedonije najefikasniji bili Kiril Lazarov sa šest i Stojanče Stoilov s pet golova.

Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Danska – Mađarska koji je na programu u nedjelju.

U subotu su na programu još utakmice Francuska – Island (Lille), Rusija – Slovenija i Brazil – Španjolska (Montpellier), dok će u nedjelju igrati Mađarska – Danska (Albertville), Bjelorusija – Švedska (Lille), Njemačka – Katar (Pariz) i Hrvatska – Egipat (Montpellier).

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.