Somalski islamistički pobunjenici preuzeli su u subotu odgovornost za eksploziju 2. veljače u linijskom zrakoplovu regionalne kompanije Daallo, nedugo nakon polijetanja iz Mogadišua.

“Drugog veljače 2016. su mudžahedini al-Šebab izveli operaciju protiv više desetaka zapadnjačkih špijuna i turskih potrojbi NATO-a u zrakoplovu na letu za Džibuti, piše al-Šebab u priopćenju za tisak.

Eksplozivna naprava u Airbusu A321 kompanije Daallo sa 74 putnika je eksplodirala 15 minuta nakon polijetanja i napravila rupu u trupu zrakoplova. Srbijanski pilot zrakoplova je uspio prizemljiti zrakoplov.

Jedan putnik je smrtno stradao u tom atentatu, pretpostavlja se postavljač bombe i još dvojica putnika su lakše ozlijeđena.

“Al-Šebab je izveo ovaj napad u znak odmazde za zločine koje je počinila koalicija zapadnjačkih križara i njihovih obaveštajnih agencija nad muslimanima Somalije”, precizira se u priopćenju džihadističke organizacije.

Komentiraj

FOTO:Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.