Promocija i razvoj novih turističkih proizvoda u povijesnim gradovima Hrvatske i inozemstva tema je Drugog međunarodnog kongresa povijesnih gradova koji počinje sutra u organizaciji grada Solina, najavljeno je na konferenciji za novinare u tom gradu.

Organizatori toga dvodnevnog kongresa ističu da je njegov koncept “Meet, share and build” usmjeren prema ključnim ljudima turizma u povijesnim gradovima.  Svrha je kongresa predstaviti povijesne gradove Hrvatske i inozemstva iz različitih razdoblja s naglaskom na kreativnu i interpretativnu prezentaciju povijesnih lokaliteta.

 Gradonačelnik Solina i saborski zastupnik Blaženko Boban rekao je kako taj grad ima veliki potencijal za arheološki turizam jer ima vidljive građevine kojima treba minimalna infrastruktura da bi se doveli turisti, a još je jedan cijeli grad pod zemljom.
 Istaknuo je kako grad ima velike koristi od kongresa – tako su lani u veljači ostvarili sto posto više noćenja nego godinu prije, a dolazaka gostiju bilo je 70 posto više. Najavio je uskoro gradnju novog hotela i hostela u tom gradu.
 Direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo rekla je kako ove godine na kongresu ima više od 150 sudionika među kojima su mnogi predavači iz Splita, Solina, s Brača, iz Dubrovnika, Krapine, Nina, Zagreba i Zadra te iz Srbije, Velike Britanije i Francuske.
 Osim predavanja i panel diskusije, predviđeno je i razgledavanje Solina i Splita te izleti u Trogir i Omiš.

Komentiraj

FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.