Kandidatkinja HDZ-a za osječku gradonačelnicu Ivana Šojat, koja je prema prvim izlaznim anketama u drugome izbornom krugu dobila 33,33 posto glasova, izjavila je kako je neugodno iznenađena slabom izlaznošću na izbore, što govori da su građani “pali u potpunu apatiju i da više ne vjeruju političarima”.

Njezin protukandidat Ivan Vrkić, kandidat grupe birača, kojeg podupiru SDP,HNS,HSS i ANU, prema izlaznim anketama dobio je 66,67 posto glasova.

U izjavi medijima u svom izbornom stožeru Šojat je kazala kako je “frapirana slabom izlaznošću”, koja iznosi oko 24 posto. To je, ocijenila je, jasna poruka građana da “više ne vjeruju politici i političarima”. Smatra kako to pokazuje da su građani “pali u potpunu apatiju”, i kako vjeruju da više nema svrhe izlaziti na izbore, jer su uvjereni da time više ništa ne mogu promijeniti.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.