Na zagrebačkom Sljemenu i ove se godine održavaju skijaške utrke iz natjecanja zaSvjetski kup. Prošle nedjelje održana je slalomska utrka za žene, dok će se utrka natjecatelja održati u utorak.

[quote_box_center]

  • I drugi put zaredom u sljemenskoj utrci slavila je mlada američka skijaška zvijezda Mikaela Shiffrin.
  • Svoju je pobjedu posvetila najboljoj hrvatskoj skijašici Janici Kostelić.
  • Na tribinama su viđeni brojni poznati političari, među kojima Milan Bandić, Ranko Ostojić, Sandra Švaljek i drugi.

[/quote_box_center]

sljeme
Snježna kraljica, Sljeme 2015. Foto: Nacional
Milan Bandić na sljemenu
Milan Bandić izazvao je najviše pozornosti na nedjeljnoj utrci. Foto: Nacional

I drugi put zaredom u sljemenskoj utrci slavila je mlada američka skijaška zvijezda Mikaela Shiffrin, koja je svoju pobjedu posvetila najboljoj hrvatskoj skijašici Janici Kostelić. Kao i obično, na sljemenskoj “Snježnoj kraljici” okupilo se mnoštvo poznatih ljudi, a najveću pozornost izazvalo je pojavljivanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Još uvijek aktualni gradonačelnik zbog istrage ne smije obavljati svoju dužnost i ne smije komunicirati s drugim čelnim ljudima Grada pa je utrku pratio među navijačima na sigurnoj udaljenosti od svoje zamjenice Sandre Švaljek, koja je također bila na Sljemenu. U VIP zoni sljemenske utrke bili su glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić i umirovljeni general Ivan Čermak, koji je bio u društvu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. Na tribinama je viđen i suprug predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov Kitarović, koji je na sljemensku utrku poveo sina Luku. Na utrci je trebala biti i Kolinda Grabar-Kitarović, ali je zbog visoke temperature preskočila dolazak na Sljeme i kod kuće se ostala pripremati za televizijsku debatu s predsjednikom Ivom Josipovićem koja je održana u nedjelju navečer.

sljeme 2
Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek utrku je pratila na sigurnoj udaljenosti od Milana Bandića. Foto: Nacional

Navijači nagradili Perišića i Jedvaja

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije “Uvijek vjerni” nagradu “Vatrena krila” najsrčanijem igraču reprezentacije u 2014. godini dodijelio je prošloga petka Ivanu Perišiću. Najbolji mladi igrač, odnosno najveća mlada reprezentativna nada prema mišljenju navijača je Tin Jedvaj, dok je “Vatrena krila” za životno djelo i poseban doprinos hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji dobio Slaven Bilić. “Uvijek vjerni” šestu godinu zaredom dodjeljuju nagradu “Vatrena krila”, a o dobitnicima odlučuju navijači, članovi Kluba “Uvijek vjerni”. Dosadašnji osvajači nagrade “Vatrena krila” bili su Vedran Runje (2009.), Josip Šimunić (2010.), Darijo Srna (2011.), Mario Mandžukić (2012.) i Stipe Pletikosa (2013.).

tin jedvaj
Tin Jedvaj i Ivan Perišić primili su nagradu “Vatrena krila”.Foto: Nacional

Komentiraj