Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru i u višim predjelima središnje Hrvatske, dok su u većem dijelu ostatka zemlje kolnici mokri ili samo vlažni i skliski od kiše, prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba.

Autocesta A1 i državna cesta DC1 otvorene su za sve skupine vozila.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te Staru cestu kroz Gorski kotar (DC3). Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

 

  • Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

 

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

– u Gorskom kotaru: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Bosiljevo, DC3 Duga Resa-Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica-Rijeka, DC204 GP Pribanjci-Bosanci-čvor Bosiljevo, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin-Josipdol-Kuselj, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar; DC501Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje,
ŽC5068 Bukovac-Vrata-Fužine, ŽC5030 Platak-Kamenjak te ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja.

– u Lici: DC23 Duga Resa-Josipdol-Kapela-Žuta Lokva, DC25 Korenica-Lički Osik, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP LIčko Petrovo Selo, DC218 Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-Bruvno, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča.

Zbog snijega i vjetra zimski su uvjeti na ŽC2219 Sljemenskoj cesti (sa zagorske strane) od Doma obrtnika (8. km) prema vrhu. Od podnožja (Pila) do 8. km (Dom obrtnika) cesta je prohodna za sva vozila.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je duga oko 1 km.

Do 20. ožujka 2016. god. zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

Katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula.

Trajektna linija: Šibenik – Zlarin – Kaprije – Žirje.

Zbog radova na ukrcajnoj rampi u luci Prizna od 3.3.2016. mogući su poremećaji prometa u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Meteoalarm

Izdana su upozorenja žute i narančaste boje za veći dio Hrvatske. Pod narančastim je upozorenjem područje Gospića, i to zbog snijega, koji će biti obilan u Gorskom kotaru. Može ga napadati i do 30 centimetara. Moguća je i obilna kiša.

Žuta upozorenja na snazi su za područja Dubrovnika, Splita, Rijeke, Knina, Karlovca i Zagreba. Meteoalarm upozorava na mjestimice izraženije pljuskove s grmljavinom, jak vjetar, ponegdje i olujno jugo i jugozapadnjak; susnježicu i snijeg na karlovačkom i zagrebačkom području.

Komentiraj