Diljem Hrvatske jučer je napadao snijeg, a u manjim količinama padao je i sinoć. U prognozi za danas, DHMZ navodi kako se u gorskim područjima očekuje snijeg, a u nižim predjelima mjestimice susnježica, dok će u Dalmaciji biti pljuskova s grmljavinom.

Prema mjerenjima DHMZ-a, u 7 sati na Sljemenu je bilo 24 centimetra snijega, u Delnicama 18, na Risnjaku 7, a u Zavižanu 22 centimetra.

Na vrhu Učke sinoć je zabilježeno 20-ak centimetara snijega, ali se snježna granica zadržava razmjerno visoko (iznad 900 m.n.v.). Na Platku je snijega palo u obilnijim količinama, oko 30 centimetara.

U Lici i u Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg. Zbog zimskih uvjeta u Gorskom kotaru, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica i cestama na području Gornjeg Jelenja, Delnica, Čabra i Vrbovskog, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)

Komentiraj

FOTO:Goran Kovacic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.