– Ministar financija Zdravko Marić trebao bi u srijedu u Banskim dvorima razgovarati sa čelnicima sindikata javnih i državnih službi o smjernicama ekonomske i fiskalne politike i okviru ovogodišnjeg proračuna.

Marić je u utorak na konferenciji “Proračun zaokreta” u organizaciji  EPH i Hrvatske gospodarske komore najavio kako će na sastanku sa sindikalcima “podijeliti određene detalje smjernica i proračunskog okvira, pa će nakon toga i to javno obznaniti”.

Osim razgovora o fiskalnoj i ekonomskoj politici i izradi novog proračuna, sindikati očekuju da će čuti Marićevo stajalište o njihovu zahtjevu za povećanjem osnovice za plaće u javnim i državnim službama za šest posto, na temelju uzastopnog rasta BDP-a u zadnja dva kvartala, te o vraćanju dodatka na plaću državnim službenicima od 4, 8 i 10 posto za godine radnog staža.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.