Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u subotu je preko Facebooka komentirao smjenu šefa Sigurnosno obavještajne agencije Dragana Lozančića. Podsjetimo, odluku o njegovo razrješenju potpisala je u petak predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu, osobno mu priopćivši kako više ne uživa njeno povjerenje.

Premijer Orešković, koji bi tu odluku trebao potpisati, u subotu je za RTL rekao kako će o Lozančiću odlučiti sljedeći tjedan.

“Zakon je s razlogom predvidio da u slučaju imenovanja ili razrješenja ravnatelja SOA-e odluku supotpisuju predsjednici Republike i Vlade. Predsjednica je svoju odluku donijela i to moramo uvažavati. Dijalog i dioba vlasti temelj su demokracije. Demokracija podrazumijeva i različita mišljenja, stavove i činjenice na temelju kojih razboriti i odgovorni političari donose najbolje odluke. Poštujući to, poštujemo i pravo Premijera da donese vlastitu odluku”, napisao je Karamarko na Facebooku.

[POŠTUJMO DIJALOG I DIOBU VLASTI] Zakon je s razlogom predvidio da u slučaju imenovanja ili razrješenja ravnatelja SOA-e…

Posted by Tomislav Karamarko on Saturday, February 6, 2016

Komentiraj