Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u četvrtak i petak otputovat će u službeni posjet Turskoj, prvi put nakon neuspjelog vojnog puča 15. srpnja što je izazvalo zahlađenje odnosa između Ankare i Zapada koji ne odobrava način na koji se turska vlada obračunala s pučistima.

Zapadne zemlje izrazile su zabrinutost zbog masovnih otpuštanja u vojsci, policiji, medijima i državnim službama te uhićenja tisućama ljudi.

Dužnosnici iz Europske unije nedavno su počeli posjećivati Tursku, a visoka predstavnica EU za vanjsku politiku Federica Mogherini očekuje se u petak u Ankari.

Turska je članica NATO-a i teži pristupiti Europskoj uniji, ali pregovori sporo napreduju.

U Turskoj, članici Saveza, Stoltenberg će razgovarati s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, premijerom Binalijem Yildirimom te s turskim ministrom vanjskih poslova Mehmetom Cavusogluom i  ministrom obrane Fikrijem Isikom, stoji u NATO-ovu priopćenju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.