[quote_box_center]

  • Britanski premijer David Cameron i škotski premijer Nicola Sturgeon će razgovarati o ekonomskoj politici, Europskoj uniji, oružanom nuklearnom programu Trident
  • Nicola Sturgeon će inzistirati na većim poreznim ovlastima i proračunskoj slobodi u sklopu ovlasti Škotske vlade i parlamenta te mogućnostima novog referenduma o škotskoj neovisnosti

[/quote_box_center]

Britanski premijer David Cameron danas je u službenom posjetu Škotskoj, gdje će razgovarati s škotskim premijerom Nicolom Sturgeonom.

Britanski premijer je nakon izborne pobjede obećao kako će što prije početi s provedbom plana o davanju većih ovlasti Škotskoj, čiji građani su dominantno glasovali za Škotsku nacionalnu stranku (SNP) koja se zalaže za neovisnost.

Istaknimo kako su laburisti tradicionalno imali jako biračko uporište u Škotskoj, ali na ovim izborima SNP je svojim programamom smanjenja proračunskog manjka osvojio glasove birača.

Dva čelnika će razgovarati o ekonomskoj politici, Europskoj uniji, oružanom nuklearnom programu Trident.

Nicola Sturgeon će inzistirati na većim poreznim ovlastima i proračunskoj slobodi u sklopu ovlasti Škotske vlade i parlamenta te mogućnostima novog referenduma o škotskoj neovisnosti.

Podsjetimo kako je SNP na izborima osvojio 56 zastupničkih mjesta u Donjem domu Britanskog parlamenta.

Komentiraj