Hrvatski nogometni prvoligaš Hajduk iz Splita u četvrtak je i službeno potvrdio kako je za novoga trenera imenovao 55-godišnjeg slovenskog stručnjaka Marijana Pušnika.

Pušnik je na dužnosti trenera zamijenio Damira Burića koji je bio na klupi “bijelih” tijekom čitave prošle sezone, te je zauzeo treće mjesto u Prvoj HNL, u Kupu je stigao do polufinala u kojem je ispao od kasnijeg pobjednika Dinama, dok je u Europskoj ligi stigao do četvrtog pretkola u kojem je bolji bio Slovan iz Libereca.

Pušnik (59) nepoznato ime u Hrvatskoj, ali se radi o iskusnom slovenskom treneru koji je vodio Celje, Dravograd, Korotan, Klagenfurt, iranski Pasargad Teheran i Damash, Maribor, Rudar Velenje, japansku Avispa Fukuoku i novoga slovenskog prvaka Olimpiju, gdje je smijenjen u prosincu prošle godine.

Hajduk će s novim trenerom započeti pripreme za novu sezonu u srijedu 8. lipnja.

Damir Burić je u proteklih mjesec dana obnašao dužnost i trenera i sportskog direktora, a dolaskom nove uprave očito je pao u nemilost.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.