Hrvatski sabor u četvrtak je radni dan započeo stankom koju je zatražio Klub HDZ-a zbog, kako je rekao Željko Reiner, skandala oko mogućih zlouporaba sigurnosnih službi, a zahtjevu za stankom pridružilo se još nekoliko zastupničkih klubova.

“Klub HDZ-a traži stanku zbog skandala koji se od srijede provlači medijima, a koji ukazuje na moguće zlouporabe (sigurnosnih) službi, (skandalu) koji ima velike potencijalne reperkusije na Sabor i demokraciju u Hrvatskoj”, rekao je Reiner u ime HDZ-a.

 

  • Stanku su zatražili i klubo nezavisnih ljevičara, SDP-a i nezavisnih zastupnika.

 

 

Iako nije konkretizirao na koji skandal misli, jasno je da se radi o ‘slučaju Linić’.

Naime, nezavisni saborski zastupnik i bivši SDP-ov ministar financija Slavko Linić potvrdio je u srijedu da je dobio dokument koji pokazuje da je Policijski Nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PN USKOK) u ljeto prošle godine provodio istragu nad njim, članovima njegove obitelji i prijateljima, što Linić tumači kao “dokaz organizirane akcije koju su protiv njega poveli premijer Zoran Milanović i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić”.

Linić je objasnio kako je riječ o službenom dokumentu iz kolovoza 2014. godine, koji dokazuje da je načelnik PN USKOK-a Mario Bertina predvodio istragu nad njim, njegovom suprugom Ksenijom i njezinom kćeri iz prvoga braka Majom Čule te Linićevim prijateljima Ivanom Franolićem i Veljkom Kneževićem.

Stanku su zatražili i klubo nezavisnih ljevičara, SDP-a i nezavisnih zastupnika.

Sabor u četvrtak završava izvanrednu sjednicu, očekuje ga glasovanje o pet raspravljenih zakona.

Komentiraj

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.