Nakon što je otkriven niz afera koje prate novog ministra branitelja Miju Crnoju Ministarstvo branitelja oglasilo se priopćenjem, u kojem su demantirali sve optužbe te najavili tužbe protiv nakladnika i novinara koji su sudjelovali u ‘harangi’.

Ipak, HRT je u utorak poslijepodne objavio kako je u posjedu dokumenata u kojima se vidi da je ministar Crnoja prekršio ugovor koji je sklopio s Gradom Samoborom. Riječ je o ugovoru kojeg je 2010. godine Crnoja potpisao s Gradom Samoborom, prema kojem je dobio građevinsko zemljište na kojem je trebao igraditi kuću. Za izgradnju kuće dobio je i kredit od 56 000 eura. Radi se o adresi Gradna 85/G, na kojoj se nalazi samo daščara.

Zemljište je Crnoja dobio prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. “U trenutku sklapanja ugovora, imenovani je ispunjavao sve uvjete propisane zakonom. No Crnoja nije ispunio svoju stranu Ugovora. Bio je obvezan na ustupljenom zemljištu u roku od tri godine izgraditi obiteljsku kuću. S obzirom da to nije učinio imao je obvezu ustupljeno zemljište vratiti u vlasništvo Grada Samobora. No, Crnoja nije niti izgradio kuću niti vratio zemljište. Stoga će Grad Samobor poduzeti sve zakonom propisane mjere”, odgovorili su iz Samobora na upit HRT-a.

MINISTAR CRNOJA PREKRŠIO UGOVOR S GRADOM SAMOBOROM

Ministar Mijo Crnoja 2010. potpisao je Ugovor s Gradom Samoborom…

Posted by Hrvatska uživo on Tuesday, January 26, 2016

Komentiraj