Slovenska policija vratila je u petak hrvatskoj graničnoj policija četiri sirijska državljanina koji su u petak u ranim juutarnjim satima nezakonito zatečeni u Sloveniji u blizini Brežica, potvrdila je popodne policijska uprava Novo Mesto.

Kako se navodi, slovenska policija je u vozilu koji je vozio sirijski državljanin s pravom boravka na području Euuropske unije zatekla još 4 njegova zemljaka migranta na području Brežica, gdje su nezakonito ušli u Sloveniju. Protiv vozača koji je zadržan pokrenut je prekršajni postupak i zadržan je u Sloveniji, dok su 4 migranta platila globu i vraćeni u Hrvatsku.

Slovenski premijer Miro Cerar popodne će na konferenciji za novinare govoriti o problematici izbjeglica s Bliskog istoka i po očekivanjima reći koliko bi migranata i izbjeglica Slovenija u slučaju potrebe mogla primiti.

Komentiraj

FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.