Slovenska policija otkrila je u utorak desetoricu Pakistanaca koji su u Sloveniju ušli ilegalno, vozilom s mađarskim registarskim tablicama.

Prilikom rutinske kontrole prometa nedaleko mjesta Turnišče na sjeveroistoku zemlje pred policijskim službenicima zaustavio se kombi u kojemu je bilo deset osoba. Neke su pokušale pobjeći, ali su kasnije pronađene i privedene.

Utvrđeno je da se radi o pakistanskim državljanima koji su preko Mađarske i Slovenije htjeli stići do srednje i zapadne Europe. Trojica Pakistanaca imali su papire za boravak u schengenskom području, a pretpostavlja se da su bili vodiči i vozači ostaloj sedmorici.
Trojici Pakistanaca s reguliranim statusom boravka određen je pritvor, a osumnjičeni su za kazneno djelo ilegalnog i zabranjenog prijelaza državne granice, dok su ostali privremeno smješteni u centar za strance u Postojni, odakle će biti vraćeni u Mađarsku.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.