SLIKOVITI JÜRGEN KLOPP: “Nisam Isus, ne mogu hodati po vodi – ja ronim”

Novi trener Liverpoola Jürgen Klopp poručio je kako nije bitan način na koji dolaziš u novi klub, već kako iz njega odlaziš. Navijači Borussije zahvaljivali su mu nakon sedam godina provedenih u borbi da s trona svrgne Bayern, a Klopp kaže kako su očekivanja vrlo važna u životu.

“Problem je ako me jednog dana opisujete kao Isusa, a drugi dan dodajete kako ne mogu hodati po vodi. Da se razumijemo, ja ne mogu hodati po vodi – ja ronim”, slikovito je objasnio Klopp očekivanja u Liverpoolu.

“Nakon ove cijele gužve, jedva čekam da se ohladimo i počnemo pričati o nogometu. Navijači Liverpoola toliko godina čekaju i razumijem da polako gube strpljenje, ali ne ide to tako. Neke će se stvari promijeniti, jer sam ja drugačiji od ostalih trenera, ali morate razumjeti i to da ne možemo promijeniti cijeli svijet u samo jedan dan”.

Poručio je kako neće čekati tri godine na promjene. “Želim promijeniti mnoge stvari, što je prije moguće, ali je najvažnije da imamo dovoljno strpljenja kako bismo bili uspješni”, dodao je.

“Nema boljeg načina za napustiti klub od onog na koji sam ja napustio Dortmund. Tada sam po prvi put stigao razmisliti koliko su velika ta dva bundesligaška naslova bila. Prije nisam imao vremena za to”, zaključio je.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.