Dan nakon što je republikanac Paul Ryan, predsjednik Zastupničkog doma američkog Kongresa, kazao da neće stati u obranu republikanskog predsjedničkog kandidata niti ga zagovarati u kampanji, Donald Trump se obrušio na Ryana i opisao ga kao “jako slabog i neučinkovitog lidera”.

Suočivši se sa salvom kritika zbog neprimjerenih i seksualno agresivnih komentara na račun žena, Trump je u posljednje vrijeme doživio pad potpore među nekim zastupnicima, a niti mjesec dana do izbora Republikanska stranka se podijelila oko svog predsjedničkog kandidata. Demokratska suparnica Hillary Clinton je, kako pokazuju ankete, povećala vodstvo.

Trumpa se zbog uskraćivanja potpore u tom cijelom slučaju obrušio na Ryana i neke ostale republikance i na svom Twitteru napisao da je “usprkos uvjerljive pobjede u drugoj predsjedničkoj debati, teško polučiti rezultat kada vam Paul Ryan i ostali daju nultu potporu”.

Ryan je, osim toga, u svojoj izjavi da će svu energiju usmjeriti na očuvanje republikanske većine u Kongresu kako Clinton ne bi dao “bjanko ček” aludirao da će Clinton najvjerojatnije biti ta koja će ući u Bijelu kući, dodatno razljutivši Trumpa te ga je nazvao  “jako lošim i neučinkovitim liderom” te da su republikanci u Kongresu “poludjeli zbog njegove nelojalnosti”.

Komentiraj