Irska rock skupina U2, koja je otkazala dva koncerta u Parizu, došla je u subotu predvečer pred koncertnu dvoranu Bataclan pokloniti se žrtvama jučerašnjih terorističkih napada, javlja AFP.

Bono i njegova skupina objavili su tijekom noći da otkazuju dva posljednja koncerta u Francuskoj, koje su trebali održati u subotu i nedjelju u najvećoj pariškoj koncertnoj dvorani.

U petak na koncertu kalifornijske skupine Eagles of Metal Death trojica napadača su ubila 89 osoba i ranila na desetke drugih. Članovi skupine su neozlijeđeni i u nedjelju se vraćaju u SAD. Smrtno je stradao jedan tehničar iz njihove pratnje.

Francuska ministrica kulture Fleur Pellerin u subotu poslije podne položila je cvijeće ispred koncertne dvorane. I skupina Foo Fighters, koja je trebala tamo nastupiti u ponedjeljak, otkazala je koncert.

Komentiraj

FOTO:EPA/MALTE CHRISTIANS
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.