HDZ je skupio 76 ruku te time većinu za novog predsjednika sabora.

Mostov Robert Podolnjak novinarima je pred nastavak sjednice Odbora za Ustav i poslovnik priopćio da je Plenković za novog predsjednika Sabora skupio 76 ruku.

“Tijekom stanke smo primili informaciju kluba HDZ-a da imaju 76 potpisa za izbor novog predsjednika Sabora”, rekao je Podolnjak.

“HDZ je uputio prijedlog za izbor novog predsjednika s apsolutnom većinom Sabora. I odmah će se pristupiti raspravi i zato povlačimo svoj prijedlog da se raspravi povreda poslovnika”, rekao je Peđa Grbin.

Bačić je potvrdio da su predložili Jandrokovića da bude novi šef Sabora.

“Danas smo, sukladno poslovniku, predložili da, nakon što Božo Petrov bude smijenjen temeljem vlastite ostavke, novi predsjednik Sabora bude Gordan Jandroković, za što smo prikupili 76 potpisa”, rekao je HDZ-ov Branko Bačić.

Svoj potpis za Jandrokovića dali su i Saucha i Glasnović.

“Kako bi potvrdili da vlada ima potrebnu većinu u Saboru skupili smo 76 potpisa kako bi potvrdili legitimet predsjednika, a to će biti Gordan Jandroković. To su naši dosadašnji partneri iz kluba manjina, tu su kolege iz HSS-a, HDS-a, HDSSB-a, tu je gospodin Škibola, Glasnović i nezavisni zastupnik Tomislav Saucha”, rekao je Branko Bačić.

Komentiraj