Bivši šef financija Volkswagena Hans Dieter Poetsch imenovan je u srijedu novim predsjednikom Odbora, nakon sastanka odbora na kojem se razgovaralo o skandalu koji VW potresa od prošlog mjeseca. Poetsch je rekao kako će proći ‘neko vrijeme’ prije nego budu mogli otkriti detalje oko varanja testova emisije.

Volkswagen je ranije objavio kako će povlačiti automobile sa spornim softverom u siječnju. Svi automobili biti će popravljeni do kraja 2016. godine. Izvršni direktor Matthias Müller rekao je kako je samo nekoliko zaposlenika bilo umiješano u sklandal.

“Nikome nisu u interesu spekulacije i preliminarna izvješća. Stoga će proći neko vrijeme dok ne dobijemo činjenice i pouzdane rezultate kako bi vam pružili potpune i sveobuhvatne informacije”, rekao je Poetsch u srijedu.

Najveći europski proizvođač automobila objavio je kako je sporni softver prisutan u 11 milijuna dizel vozila. Tvrtka je dodala kako će istražiti i druge brendove i modele, isključujući samo Bugatti. Tvrtka je izdvojila više od 6,5 milijardi eura kako bi pokrila troškove skandala, a analitičari kažu da bi konačna brojka mogla biti daleko veća.

Komentiraj

FOTO:EPA/JULIAN STRATENSCHULTE
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.